Folldal kirkelige fellesråd. Kontonr. 1895.08.08620, vipps 69 58 25. Kontonr. nytt orgel: 1822.31.91157, vipps 75 65 50

søndag 9 oktober
Egnund kapell
søndag 16 oktober
søndag 23 oktober
søndag 6 november
torsdag 10 november
søndag 13 november
søndag 27 november
søndag 4 desember

Skole kirke

Kirken og skolen samarbeider

Vårt skolevesen har kirkelige røtter. Også i dagens samfunn har kirken og skolen mange felles møtepunkter.

I Folldal samarbeider skole og kirke på flere vis. Med utgangspunkt i jevnlige planleggingsmøter hvor presten deltar sammen med lærerne, legges det halvårlige planer for skole– og kirkebesøk. Alle klasser er involvert i dette arbeidet hvert år. I tillegg kommer skolegudstjeneste før jul.

Oppdatert plan for samarbeidet mellom skole og kirke i Folldal kan du se
her.

Med innføringen av konfirmasjonen i 1736 startet forløperen til obligatorisk skole gang i Norge. Skolevesenet ble opprettet tre år senere for å danne grunnlag for konfirmasjonsopplæringen. Det var nødvendig å kunne lese og skrive for å tilegne seg kunnskapsstoffet som krevdes til konfirmasjonen.

Etter hvert ble skolen selvstendiggjort, og båndene mellom kirken og skolen ble løsere. Men selv i dagens sekulariserte samfunn har skole og kirke en felles kulturell plattform. De fleste i vårt land tilhører kristendommen i religiøs eller kulturell forstand, selv om også andre religioner og livssyn har fått mer å bety i dagens Norge.