Sansevandring i Folldal kirke for 2-åringer

Folldal kirke interiørI dag var 2-åringene fra Folldal barnehage på sansevandring i Folldal kirke

En "sansevandring" innebærer at barna skal kjenne på stemningen i rommet, og fritt bevege seg slik de vil, innenfor de rammer som rommet setter. Lys var tent på alteret, og dåpsfat og dåpskanne med vann plassert i døpefonten. Liturgen satt rolig i koret, på gulvet. Under siste del av samlingen ble vannet helt langsomt opp i dåpsfatet mens barna så på, og et lys tent fra alterlyset. Deretter ble det spilt piano. Samlingen ble avsluttet med en salme som høver godt for både barn og voksne, Ingen er så trygg i fare.

Dette var første gang vi hadde sansevandring i en våre kirker. Kanskje det kan bli en ny, fin og liten tradisjon?

Av: Britt Haukanes   Publisert: 13-11-2014