Gravferd

Når en person dør, har alle etterlatte behov for ritualer som hjelper til med å sette ord på sorgen.

Gravferden etter kirkens ordning er en kirkelig handling av gudstjenestlig karakter. Handlingen består av musikk, salmer, minneord, kranspålegging, skriftlesning og tale.

Når en person som tilhører Den norske kirke dør, bør det etableres kontakt med kirkekontoret eller stedets prest så snart som mulig etter dødsfallet. Begravelsesbyrå er behjelpelig med nedlegging i kiste og transport til bårerommet ved vedkommende kirke.

Den kirkelige tjeneste ved gravferd innen Den norske kirke er gratis dersom gravferden skjer i bostedsmenigheten. Dersom avdøde bodde utenfor Folldal, koster det hos oss for tiden kr 3.000,- for kirkelig gravferd.
Her finner du nærmere informasjon om rutiner ved gravferd:
Brosjyre, rutiner ved dødsfall i Folldal.doc

Av: Eivind Vinje   Publisert: 28-07-2010