Dalen kyrkje feira jubileum

Søndag 19. september blei ein innhaldsrik kyrkjedag for dalingane, med hausttakkefest, konfirmantpresentasjon og jubileum i same gudsteneste. Etter gudstenesta var det middag og jubileumsprogram i Fjellheim samfunnshus.

Presentasjon: 7 konfirmantar vart presentert under jubileumsgudstenesta. Her ser vi nokre av dei (midt på bildet) stå med liturgisk utstyr som skulle brukast i gudstenesta.

Biskop og prestar: Biskop Solveig Fiske tok del i feiringa, saman med noverande og tidlegare prestar i Folldal og Nord-Østerdal.

Skodespel: På scena på samfunnshuset etter gudstenesta fekk me oppleve kvinnemøte frå mellomkrigstida.  Det var Dalen og Slåen kvinneforening som i åra 1914-1934 samla inn midlar og elles var ei drivande kraft for å få eiga kyrkje i bygda.

Prosesjon: Glimt frå starten av gudstenesta.

Av: Eivind Vinje   Publisert: 20.09.2010